Dat Sparvoc tot nu toe overeind is kunnen blijven in deze harde en onverbiddellijke concurrentiestrijd is ondermeer te danken aan de onbaatzuchtige inzet van allen die deze volleybalclub een warm hart toedragen, maar ook dankzij een ononderbroken bestaan van haar jeugdwerking.

Vandaar dat men bij Sparvoc niet alleen druk doende was met de uitbouw van een degelijke structuur, maar ook op het niveau van het jeugdbeleid heeft men voor een goed georganiseerde en onderbouwde aanpak gekozen waarbij sinds 2016 een jeugdcoördinator actief is met daarnaast een coördinator voor de jeugdtrainers te ondersteunen en naar een hoger niveau te tillen.

Er wordt dan ook heel wat energie, tijd en middelen in de jeugdwerking gestoken. Het moet bovendien gezegd worden dat Sparvoc terzake een echte traditie heeft met diverse instroom activiteiten..

Dat alles resulteert in de goede samenwerking van een groep dynamische en gemotiveerde sportief verantwoordelijke bestuursleden die, samen met een tiental bekwame trainers, de Lanakense jongeren alle knepen van het volleybal trachten bij te brengen.

Dit is een moeilijke maar tegelijkertijd een dankbare opdracht. Jongeren sportief begeleiden en dat bovendien in teamverband: gezond voor het lichaam, maar vooral gezond voor de geest.

Onze jeugdploegen zetten de laatste jaren over het algemeen zeer goede resultaten neer. Met in de seizoenen 2004-2005 en 2005-2006 telkens een zestal kampioenenploegen en enkele bekerwinnaars slagen we wonderwel in ons opzet.

Zo wonnen we in 2005 ook nog de Beker van Limburg bij de heren pupillen en in 2006 bij de meisjes pupillen en de kadetten jongens .

Top of the bill was echter het resultaat van onze miniemen jongens in 2005. Ze werden niet alleen de beste van Limburg, ze kroonden zich ook tot kampioen van Vlaanderen en wonnen vervolgens het Belgisch kampioenschap.

Maar ook de resultaten van het * seizoen 2006-2007 mogen er zijn: onze jeugdploegen behaalden maar liefst 10 kampioenentitels, 3 ploegen speelden de finale van de Beker van Limburg en 1 ploeg won zelf die beker.

Ook in de verdere jaren mogen meerdere jeugdploegen in de bekerfinales aantreden.

In 2010-2011 pakten de scholieren heren naast de bekertitel, doch de heren divisie wisten wel met de buit huiswaarts te keren.

In de competitie weten de dames A 3de uit te komen, de dames B als 2de en de dames C als 7de. De provinciale scholieren nemen plaats 5 in, de gewestelijke scholieren plaats 1, de provinciale kadetten plaats 2 en de miniemen plaats 1  en de preminiemen plaats 3 in hun reeks. Heren 1ste provinciaal plaats 3 en heren 2de provinciaal plaats 10. Ook de jongens weten zich haast allemaal in de betere reeksen te plaatsen bij de herverdeling half seizoen.

We menen terecht dat de Sparvoc - jeugd zeker een wissel is op de toekomst.

Buiten vele helpende handen om de bal draaiende te houden, heeft een club ook een intern reglement nodig. Een intern reglement dat de goede werking mee helpt garanderen.

 

Om het jullie gemakkelijk te maken hebben een informatiebrochure ontworpen.

Deze ONTHAALBROCHURE kunt u hier downloaden.

 

Volleybal, De teamsport bij uitstek

De sport die alles in zich heeft voor de jeugd.

Koninklijke Volleybal Club SPARVOC LANAKEN - BRIEGDEN biedt haar jeugd:

  • een schitterende accommodatie
  • degelijk geschoolde trainers en begeleiders
  • verantwoorde en aangepaste training
  • een opleiding met oog voor het kind
  • een toffe clubsfeer

 

kortom 

volleyballen doe je bij Koninklijke Volleybal Club SPARVOC LANAKEN - BRIEGDEN

EEN CLUB NAAR JE HART !!!

 

TRAININGEN :

Sporthal T.I. Sparrendal Roelerdreef Lanaken

 

Alle jeugdwedstrijden worden gespeeld tijdens de weekends.

Trainingsuren kan je terugvinden onder de knop links: Trainingsschema en dan even doorklikken

 

KVC Sparvoc brengt jeugdploegen aan de opslag

voor zowel jongens als meisjes

 

- Start2Move (bewegingsschool) 3-5 jarigen

- Start2Volley + U9   ( benjamins ) 6-8 jaar

- U11 ( pupillen ) 9-10 jaar

- U13 ( miniemen ) 11-12 jaar

- U15 ( kadetten ) 13-14 jaar

- U17 ( scholieren) 15-16 jaar

- U19 ( juniores ) 17-18 jaar

- seniores 18+

- Recreanten

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.....

 

De Sparvoc - jeugd is zeker een wissel op de toekomst.

Volleybal, De teamsport bij uitstek

De sport die alles in zich heeft

Voor de jeugd.

 

Heb je zin om echt te sporten?

Kom dan volleyen bij Sparvoc Lanaken-Briegden,

want zoals het in een volleybalclub kriebelt, kriebelt het nergens.